Jdi na obsah Jdi na menu
 


Baňkování-pohybový aparát a páteř.

 

BAŇKOVÉ MASÁŽE

Jistě jste už slyšeli o výborných účincích přikládání baněk. Kromě výrazného

dscn3265.jpg

 

 uvolnění svalů a blokád mají velký význam na čištění organismu od toxických látek, které se ve ztuhlých svalech usazují. A pokud využije terapeut znalostí tradiční čínské medicíny, je baňková masáž použitelná doslova jako léčebný nástroj.

Princip baňkové masáže je to velmi stará metoda,pocházející již ze starověku a používaná nejen k potlačování bolesti pohybového aparátu,ale také mírnění vnitřních potíží.Baňky se používají jak v lázních tak v domácnostech. V současné době se používají skleněné,silikonové či plastové baňky.

Základem "baňkování" je přiložení baňky k pokožce a vytvoření přiměřeného podtlaku. Pokožka je vtažena dovnitř baňky a v místě aplikace dochází vlivem působení podtlaku k výraznému prokrvení. To vede ke zlepšení proudění krve a stimulaci podkožních kapilár, což urychluje látkovou výměnu a pozitivně působí na ostranění toxických látek z těla.

Přikládání baněk však působí nejen na krevní oběh, ale také na podkožní nervová zakončení - toho se využívá ke stimulaci akupunkturních bodů. Ošetření těchto bodů pomocí baněk cíleně odstraňuje bolesti a problémy s pohybovým aparátem. Přikládání baněk tedy působí fyzikálně, metabolicky i reflexně.Baňkování je jednou z nejúčinnějších metod k odstranění svalových bolestí,zejména zanedbaných a dlouhodobých.Působí hluboko do svalové hmoty a nebývá provázena lokálními bolestmi.

 

Aplikace skleněnými baňkami:

Vzduch v baňce ohřejeme ohněm a přikládáme na určitá místa(nohy,záda,celé ruce..)Po přiložení je baňka na těle několik vteřin a překládáním z místa na místo vybaňkujeme postižené části těla.Při masáži se používá větší počet baněk současně.Po těle baňkami nejezdíme ale pouze přikládáme!!!

 

Plastové baňky používáme:

Lokální uvolnění kloubů a jejich okolí a také na vytahování zapadlých obratlů páteře,přičemž odsajeme vzduch baňky pumpičkou.

 

 

POZITIVNÍ VLIV BAŇKOVÉ MASÁŽE

  • regenerace tkáně

  • uvolnění svalů a svalových blokád

  • odstranění bolesti

  • podpora imunitního systému

  • detoxikace organismu a zlepšení vitality

  • reflexivní působení na vnitřní orgány

  • uvolňování kloubů a zapadlých obratlů

  • zvýšení sekrece synoviální tekutiny (lepší zásobení kloubů živinami)

 BAŇKOVÁNÍ DOLNÍ KONČETINY.

 

dscn3268.jpg

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VYUŽITÍ PLAST.BAŇĚK NA UVOLNĚNÍ RAMENNÍHO KLOUBU A SVALŮ.

dscn3240.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář