Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekondiční,sportovní a relaxační masáž

Rekondiční ,relaxační a sportovní masáž

Masáž má účinek mechanický , biochemický  a reflexní.

Mechanický účinek spočívá v ulehčení srdeční činnosti. Podporuje návrat krve z periferie zpět k srdci. Má také vliv na lymfatický systém, který urychlí  vyprazdňování lymfatických cév. Proto provádíme hmaty vždy směrem k srdci a tím urychlujeme regeneraci  organismu. Dále je tu účinek biochemický, který působí na kůži a podkožní vazivo. Jsou zde mazové a potní žlázy, nervové zakončení, drobné vlásečnice a smyslové buňky. Rozšířením kožních kapilár se zvyšuje prokrvení, okysličení, je zvýšena  sekrece  potních  a  mazových žláz a důležitý  přísun  živin.

svaly-p.jpg

Masáží  zvýšíme  teplotu pokožky o 1,5°C,urychlíme odstranění  zrohovatělé povrchové části,pokožka  se stane  vláčnou ,pružnou a odolnější proti vnějším vlivům. I v kloubech se hromadí únavové látky, jako např. kysličník uhličitý, kyselina  mléčná  a  kreatinin. Kysličník uhličitý vzniká spalováním tuků, kreatinin při  spalování bílkovin a  kyselina  mléčná  vzniká  štěpením  cukrů. Masáží  způsobíme  zvýšené  prokrvení  v oblasti  kloubu  a  přívod  okysličené  krve, tak  nastává  rychlejší  odplavení  únavových  látek.

Masáž podporuje vstřebávání otoků a krevních výronů, zlepšuje se svalová činnost, snižuje se svalové napětí a zvyšuje se kapacita plic.Celkovou masáží vyloučíme z organismu až 2300ml. Přebytečné  vody během 24 hodin, to se projeví  s několika hodinovým odstupem a účinek trvá 2-3 dny.Působí na zažívací trakt větší chutí k jídlu  a  má vliv na peristaltiku  střev.

svaly-z.jpg

Reflexní  účinek  působí  v místech druhotných  vlivem  nervového  zakončení, které  se  přenáší  přes centrální nervový  systém, tím  vyvoláme  odezvu  ve  vzdálených  místech, které reagují  prokrvením  a  zlepšením  činnosti  hlouběji uložených  tkání  a  orgánů.

Masáž  má  příznivý  vliv  na  psychiku  a  přispívá  k podpoře  fyziologických  funkcí  organismu.

Důležitá  je  pravidelnost  a  způsob  životního  stylu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář